FR | NL
KINE
Final7
2 mei 2018 - Ik vermeldde deze ook al in het algemeen overzicht van waar we bij Geekster naar uitkijken. Na het zeer gesmaakte Cel 7 zouden de vervolgen dit jaar in de schappen moeten belanden. De Engelstalige versie van Day 7 is al uit, maar op de vertaling is het even wachten. Na de ‘vrijspraak’ van Martha is het nu haar vriendje die in haar plaats de 7 verschillende cellen moet doorlopen. Is hij even sterk als haar of wordt hij wel ter dood veroordeeld door het volk. Het besluit ligt namelijk in handen van de kijkers van het programma Dood is gerechtigheid.
The Burning Maze
2 mei 2018 - Dit wordt alweer het derde boek in de Trials of Apollo-reeks. Dit keer neemt Uncle Rick zoals fans de schrijver noemen ons terug mee naar Daedalus’ labyrinth. Apollo of eerder Lester Papadopoulus is gelukkig niet alleen op zijn queeste om de 5 orakels te herstellen. Demeters dochter en tevens Lesters master Meg Mccaffrey is weer van de partij. Samen met haar karpos, een graangeest, Peaches en fan favourite Grover de faun zullen ze zich een weg banen door het labyrinth om één van de orakels weer aan de praat te krijgen.
Leah On The Offbeat
2 mei 2018 - In dit spin-offboek van Simon vs. the Homo Sapiens Agenda is de hoofdrol weggelegd voor Leah Burke, de beste vriendin van Simon en koningin van de deadpan-reactie. In tegenstelling tot haar vrienden, is zij het kind van een alleenstaande moeder en daardoor dus minder bevoorrecht. Ze durft hen ook niet te vertellen dat ze biseksueel is. Wanneer hun groepje uiteen begint te vallen, weet ze niet wat te doen. Zeker niet als ze gevoelens krijgt voor een van hen. Als Albertelli de kwaliteit van Simon kan aanhouden, wordt dit opnieuw een schot in de roos.
Erika L. Sanchez
2 mei 2018 - Julia gaat naar de unief, verhuist en verlaat haar familie. Perfecte Mexicaanse dochters, zoals Julia’s zus Olga, doen dat niet. Wanneer Olga sterft, werkt de familie hun verdriet uit op Julia. Maar gaandeweg ontdekt ze dat ook Olga niet zo perfect was. In tijden van Trump is het belangrijk dat we van en over elkaar blijven leren. Dit boek van de Mexicaanse Erika L. Sánchez toont de tradities van de Mexicaanse cultuur en hoe de wereld van vandaag die in vraag stelt en uitdaagt.
The Ensemble
2 mei 2018 - Muziekfans zullen The Ensemble wel kunnen smaken. In dit debuut volgen we een strijkerskwartet van hun jeugd tot hun dagdagelijkse leven als volwassenen. De eerste violiste en standvastige leider van de groep, Jana; de mooie maar stille tweede violiste, Brit; altviolist Henry, een natuurtalent voor wie het leven een eitje is; en cellist Daniel, de oudste van het ensemble en een geharde scepticus. Dit boek geeft ons een blik achter de schermen van topmuzikanten en hoe dat invloed heeft op langdurige vriendschappen.
An American Marriage
2 mei 2018 - Een jong getrouwd Afro-Amerikaans koppel heeft alles wat ze willen, tot Celestial en Roy uit elkaar gerukt worden wanneer hij gearresteerd wordt. Hij krijgt twaalf jaar voor een misdaad waarvan ze zeker weet dat hij het niet gedaan heeft. Celestial kan ondanks haar onafhankelijkheid niet om met hun situatie en ze vindt soelaas bij een van hun vrienden. Maar na vijf jaar komt Roy plots terug vrij. De premisse klinkt op het eerste zicht nogal soapachtig, maar de auteur legt de nadruk op de sociale thema’s.
The Friend
2 mei 2018 - Wanneer een vrouw haar beste vriend en mentor verliest, blijft ze alleen achter met de hond die hij haar heeft nagelaten. Samen met de Deense dog moet ze haar verdriet zien te verwerken, want ook hij is helemaal van slag door de plotse verdwijning van zijn baasje. Ze worden vlug onafscheidelijk, en dat leidt zowel tot moeilijke als mooie momenten. The Friend lijkt totaal niet vrolijk, maar de relatie tussen mens en dier blijft bijzonder om te ervaren.
Kate Atkinson
2 mei 2018 - Als jonge vrouw wordt Juliet Armstrong gerekruteerd door een oorlogsdepartement van de Geheime Dienst. Na de oorlog gaat ze aan de slag bij de BBC, waar ze moet omgaan met de nasleep van haar acties. Dat klinkt heel vaag, maar de titel doet vermoeden dat taal wel eens een rol zou kunnen spelen, en dat is op zijn minst origineel voor een oorlogsboek.
Koop je filmtickets hier !
– 10 %
Dankzij FREETIME  & KINEPOLIS kan je eindelijk profiteren van voordelige ticketprijzen op uw platform MYDEALSHOP. Dit aanbod is geldig voor alle bioscoopzalen van de groep. Vraag ons uw wachtwoord per e-mail op het volgende adres: welcome@baam-aa.be
BALLERINA

WIN 10 x 4 tickets !